Автоматизированная система сбора обработки данных в реальном времени / Իրական ժամանակում տվյալների հավաքագրման և մշակման ավտոմատացված համակարգ / Real time data acquisition and processing automated system - Ակարմազյան, Անդրանիկ Սահակի / Akarmazyan Andranik (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2015)
Целью диссертационной работы является разработка такой системы мониторинга эксплуатации гидрогенераторов малых гидроэлектростанций, которая максимально удовлетворит соотношению цена-качество, существенно снизит затраты на эксплуатацию, обслуживание малых гидроэлектростанций и аварийные случаи / ՀՀ առկա հիմնական սեփական էներգակիրները վերականգնվող բնական պաշարներն են, ինչով պայմանավորված փոքր հիդրոէլեկտրակայանների կառուցման գործընթացը համարվում է վերականգնվող էներգետիկայի զարգացման առաջատար ուղղություն / The main own energy resources available in the Republic Armenia are renewable natural resources, based on this fact the construction process of the small hydro power plants is considered to be the leading destination for renewable energy development
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ռ. Վարդանյան, Հ. Ա. Բուռնաչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայատոմ» ԳՀԻ (ՓԲԸ) ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems