Հունաձևափոխությունների տեսության մշակում և կիրառում հիդրոտեխնիկական կառուցվածքների հաշվարկներում / The study of the theory of channel transformations in designing hydraulic structures - Բալջյան, Վահագն Պարգևի / Baljyan Vahagn (Ակադեմիկոս Ի․ Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2019)
Ջրահոսքերում մշտապես ընթացող ողողումները և հոսանքով եկող ջրաբերուկների կուտակումները պատճառ են հանդիսանում հուների հատակագծային և հատկապես ուղղաձիգ տեսքերի ձևափոխմանը / Проиходящий на различных участках рек размыв русла или отложение наносов постоянно меняют плановую и вертикальную форму водостоков / The riverbed scour and sedimentation in different sections of the river constantly change the planned and vertical forms of passages
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա․ Յ․ Մարգարյան, Ա. Ա. Սարուխանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՓԲԸ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 122 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology