Սոցիալական մանկավարժությունը սոցիալական դաստիարակագիտությամբ փոխարինելու հիմնախնդիրը / The issue of transforming social pedagogy into social nurture - Պետրոսյան, Անահիտ Ռաֆիկի / Petrosyan Anahit (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2012)
Վաղուց է հայտնի մանկավարժագիտության խոցելի դառնալը այն տեսանկյունից, որ իր առարկան համարելով դաստիարակությունը, ներկայացնելով այն որպես գիտություն դաստիարակության մասին, ստացել էր մանկավարժություն անվանումը այն էլ երկիմաստ նշանակությամբ / Актуальность исследования диссертации обусловлена незавидным так называемым положением социальной педагогики / The rationale of this research can be justified by the low position that social pedagogy currently occupies
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Վանաձորի «Մխիթար Գոշ» հայ-ռուսական միջազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Պ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Հ. Վ. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy