Проблемы становления и развития политической системы Нагорно-Карабахской Республики / Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության քաղաքական համակարգի կայացման և զարգացման հիմնախնդիրները / The fundamental issues of Nagorno Karabakh Republic's political system's fulfillment and development - Հարությունյան, Արմեն Ռուբիկի / Harutyunyan Armen (ՀՀ ՊՆ պաշտպանական ազգային հետազոտական համալսարան, 2016)
Вопросы урегулирования Карабахского конфликта, а также проблемы признания независимости Нагорно-Карабахской Республики остаются на повестке дня и в настоящее время / Ղարաբաղյան հակամարտության կարգավորման, ինչպես նաև Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության անկախության ճանաչման հիմնախնդիրները արդիական են / The issues of recognizing the Nagorno Karabakh conflict, as well as solving the crisis, remain on the agenda even as of current times
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ, միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՊՆ պաշտպանական ազգային հետազոտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Փ. Ենգոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Տ. Քոչարյան, Հ. Գ. Դանիելյան, Ա. Ա. Մարգարով, Է. Բ. Աթանեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա , Երևանի Պետական Համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 174, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science