Кардиозащитное действие иммуномодуляторов при остром инфаркте миокарда / Իմունոմոդուլատորների պաշտպանողական ազդեցությունը սրտամկանի վրա սուր ինֆարկտի ժամանակ - Վարդանյան, Սողոմոն Իգնատի / Vardanyan Soghomon (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2008)
Первые иммунологические исследования при остром инфаркте миокарда (ОИМ) были проведены в 50-е г. XX в., когда впервые было доказано патогенетическое значение антител в этиологии постинфарктного аутоиммунного синдрома / Առաջին անգամ հետազոտվել է իմունոմոդուլյատորների ազդեցությունը ձախ փորոքի (ՁՓ) ինտակտ հատվածների վրա սրտամկանի սուր ինֆարկտի (ՍՍԻ) ժամանակ
ԺԴ.00.04 «Սրտաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է սրտաբանության գիտահետազոտական ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ.Գ. Ադամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Գաբրիելյան, Ա. Գ. Ղանդիլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության ԳՀԻ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences