Функциональное состояние регуляторов синаптической пластичности и апоптоза при посттравматическом стрессовом расстройстве / Սինապտիկ պլաստիկության և ապոպտոզի կարգավորիչների ֆունկցիոնալ կարգավիճակը հետտրավմատիկ սթրեսային խանգարման ժամանակ / Functional state of regulators of synaptic plasticity and apoptosis in posttraumatic stress disorder - Ավետյան, Դիանա Գագիկի / Avetyan Diana (ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ, 2019)
Посттравматическoе стрессовое расстройство (ПТСР, МКБ-10 код: F43.1; DSM-V код: 309.81)–это комплексное, тяжелое, хроническое психическое заболевание, которое возникает как затянувшийся ответ на событие исключительно угрoжающего или катастрофического xарактера / Հետտրավմատիկ սթրեսային խանգարումը քրոնիկ, ծանր հոգեկան հիվանդություն է, որը զարգանում է կյանքին ու առողջությանը սպառնացող, արտակարգ իրավիճակներում հայտնված անձանց մոտ / Posttraumatic stress disorder (PTSD; ICD-10 code: F43.1; DSM-V code: 309.81) is a chronic, complex severe psychiatric illness that develops in people whose life or health have been endangered
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան 2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ս. Բոյաջյան, Գ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Մ. Եպիսկոպոսյան, Ա. Ֆ. Սողոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 117 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology