Անգլերեն թեստերի մշակման և կիրառման մեթոդական համակարգը Հայաստանի Հանրապետությունում / Methodological system of development and implementation of the English language tests in the Republic of Armenia - Աթոյան, Լուսինե Սամվելի / Atoyan Lusine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2017)
Վերջին տարիներին ՀՀ կրթության ոլորտում հետևողականորեն իրականացվում են բարեփոխումներ, որոնք վերաբերում են ոչ միայն ուսուցման որակի բարելավմանը, այլ նաև սովորողների գիտելիքների, կարողությունների, հմտությունների մակարդակին ստուգման, գնահատման նոր, ավելի արդյունավետ տեխնոլոգիաների կիրառմանը / В последние годы в образовательной сфере РА проводятся реформы, которые касаются не только улучшения качества обучения, но и использования новых, более эффективных стратегий, технологий оценивания и контроля уровня знаний, умений и навыков учащихся / In educational sphere of RA many reforms have been carried out which are devoted not only to developing the quality of education, but also to checking learners' knowledge and abilities, to using more effective strategies and technologies
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (անգլերեն լեզու) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Մկրտչյան, Մ. Ա. Դարաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy