Մարդատար ավտոմոբիլների պասիվ անվտանգության մակարդակի բարձրացումը կրող համակարգերի կատարելագործմամբ / Improving the level of the car passive safety by enhancement of load-carrying systems - Մուսայելյան, Վարդան Գագիկի / Musayelyan Vardan (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2016)
Ավտոմոբիլային պարկի մեծացումն ուղեկցվում է ճանապարհային երթևեկության ինտենսիվության բարձրացմամբ, ավտոմոբիլներով ճանապարհների բեռնվածության և 1000 բնակչին ընկնող ավտոմոբիլների քանակի աճով / Увеличение автомобильного парка сопровождается повышением интен сивности дорожного движения, a также ростом дорожно-транспортных происшествий (ДТП) / The increase in the vehicle fleet is accompanied by an increase in the traffic intensity, as well as the growth of the road accident (RA) rate
Ե.05.01 «Ավտոմեքենաներ և տրակտորներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Բազիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Մանասարյան, Վ. Ա. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 184 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology