Արարատյան հարթավայրի ջրային ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործման և պահպանման գիտատեխնիկական հիմքերի կատարելագործումը - Ջավադյան, Յուրիկ Լևոնի / Javadyan Yurik (ՀՀ ՋՀՀ գիտաարտադրական միավորում, 1998)
Հայաստանի Հանրապետությունում, ուր բնական ռեսուրսները խիստ սահմանափակ են, գյուղատնտեսության զարգացման հիմնական ուղին մնում է հողատարածքների բերրիության, մշակաբույսերի բերքատվությանբարձրացումը եւ ջրային ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործումը, որոնք գործնականորեն կապվում են հողերի մելիորատիվ վիճակի պահպանման եւ բարելավման խնդիրների հետ / Работа посвящена разработке теоретических, экспериментальных, методических и управленческих основ выявления антропогенных процессов на орошаемых массивах, регулирования и повышения сельскохозяйственного производства, улучшения качества экологических мероприятий Араратской равнины
ԺԱ.00.03 «Ցամաքի ջրաբանություն, ջրային ռեսուրսներ, ջրաքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի գիտաարտադրական միավորումում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Ղազարյան, Է. Բ. Բարսեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science; Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology