Նշահամալիրի և միջնորմի դերը երկարավուն ուղեղի շնչառական կենտրոնի գործունեության կարգավորման մեխանիզմում թթվածնաքաղցի պայմաններում - Ադամյան, Նոնա Յուրիկի / Adamyan Nona (ՀՀ ԳԱԱ Լ․ Ա․ Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2000)
Գիտության զարգացման արդի փուլում հիպօքսիկ գործոնը լայն կիրառություն ունի կլինիկայում շնչառական և սիրտանոթային համակարգերի տարբեր հիվանդությունների բուժման համար / Тонкие приспособительные реакции дыхательной системы в динамике воздействия гипоксии обусловлены сложными взаимодействиями супрабульбарных структур и бульбарного дыхательного центра
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի կենսաբանական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ս. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Բ. Ներսիսյան, Մ. Վ. Խանբաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի նորմալ ֆիզիոլոգիայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology