Тестирование сейсмических событий на территории Армении и сопредельных стран с целью оценки текущей сейсмической опасности / Հայաստանի տարածքի և հարակից երկրների սեյսմիկ իրադարձությունների տեստավորումը ընթացիկ սեյսմիկ վտանգի գնահատման նպատակով - Պետրոսյան, Հրաչյա Մանուկի / Petrosyan Нrachya (ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ, 2003)
Цель диссертационной работы - тестирование сейсмических событий и установление связи между предвестниками землетрясений с основными параметрами сейсмических событий / Ատենախոսությունը լուսաբանում է Հայաստանի տարածքում և հարակից երկրներում 1983-2002թթ. տեղի ունեցած 11 ուժեղ տարածաշրջանային և 7 զգալի տեղական երկրաշարժերի դրսևորումները բազմապարամետրային դիտարկումների տվյալների հետադարձ (ռետրոսպեկտիվ) վերլուծության հիման վրա
ԻԴ.00.08 «Երկրաֆիզիկա, օգտակար հանածոների որոնման երկրաֆիզիկական մեթոդներ» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոս Ա. Նազարովի անվան երկրաֆիզիկայի և ինժեներային սեյսմաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Յու. Բալասանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Հովհաննիսյան, Վ. Ս. Բալասանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science