Разработка методов интервального логического автоматизированного проектирования цифровых схем / Թվային սխեմաների միջակայքային տրամաբանական ավտոմատացված նախագծման մեթոդների մշակումը / Development of methods of automated intervallic logic design of digital circuits - Մարտիրոսյան, Աշոտ Ստեփանի / Martirosyan Ashot (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
В современных интегральных схемах (ИС) количество элементов уже достигает нескольких миллиардов / Ժամանակակից ինտեգրալ սխեմաների (ԻՍ) տարրերի երկրաչափական չափերի փոքրացման, քանակի աճի ու դրանց միջև հեռավորության փոքրացման և դրանով պայմանավորված արտադրական գործընթացների բարդացման հետևանքով տրամաբանական նախագծման մեթոդների որոշ ենթադրություններն այլևս իրավացի չեն / Because of the downscaling of the geometrical sizes of the elements of today integral circuits,the growth in numbers and the decreasing of the distance between them and the complication of the process of production conditioned by it, some common assumptions oflogic design methods are no longer valid
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Շ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Առաքելյան, Մ. Վ. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems