Հայ միջնադարյան արվեստի կրոնափիլիսոփայական տեսությունը (V-XII դդ.) - Քյոսեյան, Հակոբ Հովհաննեսի / Qyoseyan Hakob (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Անցյալ դարի 90-ական թվականների իրավաքաղաքական հարաբերություններում տեղի ունեցած կտրուկ փոփոխություններն իրենց էական ազդեցությունը թողեցին հասարակական գիտությունների բնագավառում / В диссертационной работе исследуются и как равноценные реалии, оцениваются религиозно-философские системы и произведения армянского искусства V-XII веков, освещась о их соотношение и взаимосвязь как таковых
Թ.00.05 «Կրոնի փիլիսոփայություն, կրոնի տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ փիլիսոփայական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Արևշատյան, է-Մ. Ս. Շիրինյան, Կ. Ա. Մաթևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 33 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy