Անձի հոգեբանական առանձնահատկությունների դերը սուիցիդալ վարքի պատճառականության շղթայում - Վարդանյան, Կամո Երեմի / Vardanyan Kamo (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2005)
Հետազոտության հիմնական նպատակն է՝ բազմակողմանի վերլուծության ենթարկել ինքնասպանության երևույթն ու սուիցիդենտի հոգեբանական առանձնահատկությունները, ցույց տալ անձի հոգեկանի փոփոխության և ինքնասպանության միջև եղած կապը / Основная цель исследования - разносторонне исследовать самоубийство, как явление, a также психические особенности суицидента, показать связь между психическими изменениями личности и самоубийством
ԺԹ.00.01 «Հոգեբանության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Վ. Ոսկանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ռ. Հակոբյան, Կ. Գ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology