Կարմրահյութ խաղողի սորտից վարդագույն գինու պատրաստման տեխնոլոգիայի մշակում և որակական հատկանիշների հետազոտում / Launching the technology of rose wine production of the grape variety karmrahyut and the investigation of the quality features - Գաբրիելյան, Արտակ Հենրիկի / Gabrielyan Artak (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2018)
Հայաստանում վարդագույն չոր գինիների արտադրությունն իր բնորոշ հատկություններով այդքան էլ զարգացած չէ, և այս հարցի շուրջ գիտահետազոտական աշխատանքներ հիմնականում չեն իրականացվում, չնայած, որ Հայաստանում առկա են համապատասխան գրեթե բոլոր պայմանները / В Армении производство розовых сухих вин с присущими им показателями недостаточно развито и исследовательские работы в данной области в основном не осуществляются, невзирая на то, что для этого в Республике имеются почти все соответствующие условия / The rose dry wine production is not sufficiently developed in Armenia. Though there are considerably enough basis and conditions for the research, no research or investigations are conducted to reveal the peculiarities of the field
Ե.18.01 «Բուսական և կենդանական ծագման մթերքների վերամշակման և արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ն. Կազումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ն. Յավրույան, Տ. Լ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 171 էջ, սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology