Հայ Յեղափոխական Դաշնակցության գործունեությունը Արևմտյան Հայաստանում 1895-1908 թթ. - Գևորգյան, Համլետ Մարտիկի / Gevorgyan Hamlet (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2010)
Հայաստանի ազգային անկախության վերահաստատումը հնարավորություն ընձեռեց, ի թիվս բազում կարևորագույն նշանակություն ունեցող խնդիրների, վերագնահատելու խորհրդային տարիներին հասկանալի պատճառներով անտեսված, հաճախ նաև միտումնավոր խեղաթյուրված պատմական անցքերը, ինչպես նաև ազգային-քաղաքական կուսակցությունների, հայոց պետականության կառուցմանն ու ազատագրական պայքարին նվիրված պետական, քաղաքական և զինվորական գործիչների գործունեությունը / В предисловии обосновывается актуальность, научная новизна и практическое значение темы, цели и задачи исследования
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս. Կարապետյան, Վ. Գ. Թունյան, Մ. Ա. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 47 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History