Հին և միջնադարյան հայկական ու հունական աղբյուրների պատմագրական ընդհանրությունները և առանձնահատկությունները / Commonalities and specific characteristics in early and midieval Armenian and Greek historiographical source - Շիրինյան, Մանյա Սերգեյի / Shirinian Manea (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2002)
Հայկական և հունական աղբյուրների աղերսները, ներառում են մեծ շրջանակ՝ պատմագրական, դավանաբանական, գրականագիտական և ընդհանրապես մշակութային ոլորտները / Докторская диссертация посвящена общим для армянской и греческой историографии идеям и подходам, обусловленным прежде всего схожим развитием христианства в этих странах, a также их особенностям / The present dissertation aims at a complex analysis of early and medieval Greek-Annenian historiographical, confessional, and literary contacts, commonalities and pecularities, particularly in respect of the preservation and specific development of classical and early Christian traditions
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Բարթիկյան, Ռ. Լ. Մանասերյան, Ռ. Հ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 39 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History