Լրիվ գլխարկների կառուցումը աֆինական AG(n,3) և պրոյեկտիվ PG(n,3) երկրաչափություններում / Построение полных тапок в аффинной AG(n,3) проективной PG(n,3) геометриях / Construction of complete caps in affine AG(n,3) AND projective PG(n,3) geometries - Կարապետյան, Կարեն Իսկանդարի / Karapetyan Karen (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2024)
Ատենախոսությունում առաջարկված է նոր մոտեցում լրիվ գլխարկների կառուցման համար աֆինական AG(n,3) և պրոյեկտիվ PG(n, 3) երկրաչափություններում / В диссертации предлагается новый подход к построению полных шапок в аффинной AG(n,3) и проективной PG(n,3) геометриях, основанный на понятии полных b-насыщенных Рn-множества введенный автором / In the thesis, a new approach is proposed to construct complete caps in affine AG(n,3) and projective PG(n,3) geometries, based on the notion of a complete b-saturated Pn-sets introduced by the author
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Ա. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Ալեքսանյան, Ս. Խ. Դարբինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems