5-7 տարեկան սահմանափակ կարողություններով երեխաների պատրաստվածությունը դպրոցական ուսուցմանը - Սվաջյան, Արաքսիա Հովհաննեսի / Svajyan Araxia (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2008)
Հետազոտության գիտական նորույթը կայանում է նրանում, որ առաջին անգամ փորձ է արվել ուսումնասիրել ներառական նախադպրոցական հաստատություններում կրթվող սահմանափակ կարողություններով երեխաների դպրոցական ուսուցման պատրաստվածության մակարդակը / Научная новизна исследования состоит в изучении и выявлении особенностей развития готовности детей с ограниченными возможностями к обучению в школе, a также в экспериментальной разработке специальных средств, методов педагогических условий ее совершенствования
ԺԳ.00.03 «Հատուկ մանկավարժություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ն. Ազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Հարությունյան, Ժ. Հ. Պայլոզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy