Формирование профессиональной компетентности учителя начальной школы в условиях образовательных реформ / Տարրական դպրոցի ուսուցչի մամնագիտական կոմպետենտության ձևավորումը կրթական բարեփոխումների պայմաններում / Formation of elementary-school teacher's professional competence under the conditions of educational reforms - Դալլաքյան, Արմինե Հրաչիկի / Dallakyan Armine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
Развитие современного общества, процессы глобализации и интеграции не могли не затронуть систему образования, изменив требования подготовке высококвалифицированных специалистов / Կրթական բարեփոխումների պայմաններում դպրոցը կոմպետենտ, մրցունակ մանկավարժների կարիք է զգում, ովքեր ունակ են ստեղծագործաբար լուծել մասնագիտական խնդիրները, ինքնուրույն հայթայթել գիտելիքներ, կիրառել դրանք և ձևավորված մանկավարժական կարողություններով պատրաստ կլինեն մասնագիտական պատարելագործմանը / Due to educational reforms, schools need competent, competitive educators able to solve professional problems creatively, obtain knowledge independently, apply them and with the pedagogical abilities obtained appear ready for professional development
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժությա տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Մ. Եսանջանյան, Ա. Լ. Մինասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy