Պետական ջրային կադաստրի ինստիտուտի ներդրմամբ ջրատնտեսական համակարգերի կառավարման արդյունավետության բարձրացման հիմնախնդիրները - Աբովյան, Արամ Աշոտի / Abovyan Aram (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2009)
Ջրային ռեսուրսների կառավարման հարցերում բարդ խնդիրներ են առաջանում, ելնելով ջրային ռեսուրսների, ըստ տարածաշրջանի, տարբեր տարիների և տարվա եղանակների բաշխման անհավասարաչափությունից / Диссертационная работа посвящена решению задач, связанных с проблемами повышения эффективности управления водохозяйственными системами внедрением института государственного водного кадастра
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Ն. Հովհաննիսյան, Տ. Ա. Քալանթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology