Քսաներորդ դարի իսպանական պոեզիան և Գուստավո Ադոլֆո Բեկկերի ռոմանտիկական ավանդույթը / Spanish poetry of XX the century and the romantic tradition of Gustavo Adolfo Becquer - Ամիրաղյան, Հասմիկ Աշոտի / Amiraghyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2015)
Գուստավո Ադոլֆո Բեկկերի պոեզիայի ռոմանտիկական առանձնահատկությունները մեծ դրսևորում են գտել իսպանական 27-ի սերնդի ներկայացուցիչներ Պեդրո Սալինասի, Լուիս Սերնուդայի, Ռաֆայել Ալբերտիի և 20-րդ դարի ավարտի որոշ բանաստեղծների, մասնավորապես՝ Լեոպոլդո Մարիա Պաներոյի և Ռոջեր Վուլֆի պոեզիայում / Диссертация посвящена изучению особенностей сборника стихов испанского романтика г. A. Беккера "Рифмы", отраженных в творчестве испанских поэтов 20-го века, в частности, представителей поколения 27-го года Салинаса, Л. Сернуды и Р. Альберти, a также авторов рубежа 20-21 BB. Л. M. Панеро и P. Вульфа / The thesis is dedicated to the reflection of the peculiarities of the book of poems "Rhymes" by the Spanish Romantic poet G. A. Becquer in the works of Spanish poets of the XX century P. Salinas, L. Cernuda, R. Alberti (Generation of 27) as weel as Լ. M. Panero and R. Wolfe (XX-XXI сс.)
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Թոփչյան, Ա. Գ. Ջանիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies