Цитогенетическое исследование больных хроническим миелолейкозом / Քրոնիկ միելոբլաստային լեյկոզի հետազոտությունը բջջագենետիկական մեթոդների կիրառմամբ - Հովհաննիսյան, Աննա Մկրտչի / Hovhannisyan Anna (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2006)
Значение цитогенетических исследований при онкологических заболеваниях непрерывно возрастает. Открытие 1960 году специфического хромосомного нарушения при хроническом миелолейкозе, a позднее хромосомных аномалии, характерных для других лейкозов опухолей, продемонстрировало важную роль цитогенетического метода в диагностике лейкозов / Քրոմոսոմային խաթարումների ուսումնասիրության նպատակով կատարվել են քրոնիկ միելոբլաստային լեյկոզով 76 հիվանդների հետազոտություններ մոլեկուլային և դասական բջջագենետիկական (G-բենդինգ) մեթոդների համալիր կիրառմամբ
Գ 00.15 «Գենետիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի կենսաբանության ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Մ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ Ե. Մ. Կարալովա, Ս. Ա. Միդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology