Говорение как доминанта в процессе формирования и развития речевых автоматизмов (при обучении русскому языку как иностранному учащихся-армян в вузе) / Խոսողությունը որպես խոսքային վարժանքի ձևավորման և զարգացման գերակա գործոն (բուհում հայախոս ուսանողների ռուսերենի որպես օտար լեզվի ուսուցման ընթացքում) / Speaking as a key factor in formation and development of speech automatisms (in the process of teaching Russian as a second language to the Armenian speaking university students) - Միրզոյան, Կարինե Թևուշի / Mirzoyan Karine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2013)
Целью нашей работы является рациональное совершенствование механизмов формирования навыков говорения у обучающихся / Հետազոտության նպատակն է ուսանողների խոսողության հմտությունների ձևավորման մեխանիզմների կատարելագործումը / The aim of the present research is to improve the speaking skills formation mechanisms of students as well as to analyze the necessary scientific data that is immediately or directly connected with the problem under investigation
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Շաղգամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Մ. Եսաջանյան, Վ. Յու. Սաֆյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy