Языковые и алгоритмические проблемы автоматизированного проектирования цифровых схем / Թվային սխեմաների ավտոմատացված նախագծման լեզվական և ալգորիթմական հիմնախնդիրներ / Language and algorithmic problems automated design of digital circuits - Եղիազարյան, Վլադիմիր Սահակի / Yeghiazaryan Vladimir (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2012)
Задачи проектирования больших интегральных схем (БИС) в настоящее время стали настолько трудоемкими, в них нужно учитывать такое большое число технических и технологических ограничений, что использование вычислительных устройств является единственным способом получить работающую конструкцию / Ատենախոսական աշխատանքում ստացվել են հետևյալ հիմնական արդյունքները՝ ուսումնասիրվել են թվային սխեմաների նկարագրման Alex լեզվի հնարավորությունները, բացահայտվել են մի շարք առանձնահատկություններ թվային սխեմաների ավտոմատացված նախագծման ասպարեզում նրա կիրառությունների ընդլայնման տեսակետից / Results achieved in the thesis are as follows: The scope of the Alex language for digital scheme description is examined
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր. մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական խորհրդատու՝ Շ. Ե. Բոզոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Թ Քուչուկյան, Վ. Շ. Մելիքյան, Ս. Վ. Գավրիլով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խարկովի ռադիոէլեկտրոնիկայի ազգային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems