Влияние норадреналина, серотонина и дофамина на мозговой кровоток в условиях гипокинезии / Նորադրենալինի, դոֆամինի և սերոտոնինի ազդեցությունը ուղեղային արյունահոսքի վրա սակավաշարժության պայմաններում / The influence of noradrenaline, dopamine and serotonin on the cerebral blood flow in conditions of hypokinesia - Ստեփանյան, Զարուհի Վարազդատի / Stepanyan Zaruhi (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2000)
Широко известен тот факт, что гипокинезия является особым видом стресса, сопровождающим современного человека в связи с постепенными изменениями окружающей среды / Հետազոտման նպատակն է հանդիսացել սակավաշարժության տարբեր շրջաններում փորձարարական կենդանիների մոտ նորադրենալինի, դոֆամինի և սերոտոնինի նկատմամբ ուղեղային անոթների զգայնության և վարքային ռեակցիաների փոփոխությունների, ինչպես նաև երկարատև անկողնային ռեժիմով հիվանդների հոգեբանական վիճակի ուսումնասիրումը / The aim of this study was to investigate the changes in the reactivity of cerebral vessels to the noradrenaline, dopamine and serotonin, as well as the changes in the behavioral reactions of the experimental animals during different periods of hypokinesia and psychological status of the patients with long term bed regimen
ԺԴ.00.14 «Դեղաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտահետազոտական կենտրոնի գիտա-կոորդինացիոն խորհուրդի 1997 թ. դեկտեմբերի 22-ի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Պ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Միրզոյան, Է. Ս. Սեկոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ «Դեղերի և բժշկական տեխնոլոգիաների գործակալություն» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences