Սամվել Անեցու ժամանակագրության ձեռագրերի աղբյուրագիտական քննություն - Մաթևոսյան, Կարեն Արտուշի / Matevosyan Karen (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2008)
Ներկայացված ատենախոսության գիտական նորույթը կայանում է նրանում, որ ժամանակագրության ձեռագրերի քննության հիման վրա ճշտվել են Սամվել Անեցու կենսագրության որոշ տվյալներ, քննվել են ժամանակագրության կառուցվածքն ու առանձնահատկությունները, հստակորեն որոշվել է ժամանակագրության ավարտման տարեթիվը (1163 թ.), և պարզվել ամենավաղ հավելումները (կատարված մինչև 1173 թվականը) / Новизна представленной диссертации состоит в том, что на основе исследования рукописей хронографии уточнены некоторые данные биографии Самвела Анеци, выявлены особенности хронографии, определен год ее завершения (1163 г.) и выделены самые ранние интерполяции (внесенные в текст уже в 1173 году)
է.00.05 «Պատմագրություն և աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Մաշտոցի անվան Մատենադարանի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մարգարյան, Մ. Ս. Շիրինյան, Ա. Ա. Բոզոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 41 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History