Функциональное состояние фетоплацентарной системы особенности течения беременности и родов у женщин хламидийной инфекцией / Ֆետոպլացենտային համակարգի ֆունկցիոնալ վիճակը և հղիության ընթացքի ու ծննդաբերության առանձնահատկությունները խլամիդային վարակի ժամանակ / Functional status of fetoplacentar system and peculiaritis of pregnancy and delivery in women with chlamydial infection - Դավթյան, Նաիրա Լևոնի / Davtyan Naira (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2005)
Внутриутробная инфекция (ВУИ) является одной из важнейших медико-социальных проблем современного акушерства и перинатологии / Միզասեռական խլամիդիոզը սեռական ճանապարհով փոխանցվող աշխարհում ամենատարածված հիվանդություններից մեկն է / Urogenital chlamydiosis is one of the most common sexually transmitted diseases in the world
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձությու և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Պերինատոլոգիայի մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Բեգլարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Պ. Միրիմանովա, Ս. Ս. Բարխուդարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences