Հայ-ֆրանսիական հարաբերությունները 1991-2001 թվականներին - Մալխասյան, Ցոլակ Արարատի / Malkhasyan Colak (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2004)
Աշխատանքի գիտական նորույթը կայանում է նրանում, որ վերլուծվել և պատմագիտորեն լուսաբանվել է 1991-2001թթ. հայ-ֆրանսիական հարաբերությունների զարգացման գործընթացը՝ ժամանակագրական տարբեր փուլերում / На основе архивных материалов, официальных документов, а также научной и периодической литературы в диссертации делается попытка многосторонне и обоснованно изучить армяно-французские отношения в постсоветский период (1991-2001rr.)
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ԵՊՀ միջազգային հարաբերությունների ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Ստեփանյան, Վ. Ա. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԵՊՀ ընդհանուր պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History