Ակտիվ միջուկներով գալակտիկաների ռենտգենյան հատկությունները / X-ray properties of galaxies with active nuclei - Պարոնյան, Գուրգեն Մեխակի / Paronyan Gurgen (ՀՀ ԳԱԱ Վ. Համբարձումյանի անվան Բյուրականի աստղադիտարան (ՀՀ Ազգային արժեք), 2025)
Խնդրի նպատակն է եղել հասկանալ, թե ինչպիսի ռենտգենյան և օպտիկական հատկություններով են օժտված ակտիվ միջուկով գալակտիկաները և այդ գալակտիկաների տարբեր տարատեսակները / Проведена классификация и переклассификация объектов, включенных в полную выборку рентгеновских АЯГ (из 4253 объектов 2908 имеют спектры в SDSS), их классификация по классам активности с использованием трех диагностических диаграмм и визуальной обработки спектров / In the following work, a spectroscopic study of objects with SDSS spectra and being AGN candidates was carried out based on a homogeneous catalog of selected X-ray AGNs
Ա.03.02 «Աստղաֆիզիկա, ռադիոաստղագիտություն» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Բյուրական-2025 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Վ. Համբարձումյանի անվան Բյուրականի աստղադիտարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Միքայելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Եղիկյան, Ա. Ա. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics