Ինֆրակարմիր ճառագայթման մոդուլումն ու կլանումը գլանային համաչափությամբ միկրո և նանոմետրական կառուցվածքներում / Modulation and absorption of the infrared radiation in micro end nanostructures with cylindrical symmetry - Պարսամյան, Հենրիկ Աշոտի / Parsamyan Henrik (Երևանի պետական համալսարան, 2021)
Վերջին երկու տասնամյակների ընթացքում ֆոտոնիկայում լայն ուսումնասիրության առարկա են դարձել շշնջացող մոդերով (ՇՄ) օպտիկական միկրոռեզոնատորները, որոնք իրենցից ներկայացնում են գլանային կամ գնդային համաչափությամբ դիէլեկտրիկ կառուցվածքներ / Микрорезонаторы со сферической или цилиндрической симметрией, где формируются моды шепчущей галереи, отличаются от обычных резонаторов чрезвычайно высокой добротностью и возможностью интегрирования с другими оптическими компонентами / Whispering gallery microcavities, which are dielectric structures with spherical or cylindrical symmetry, differ from conventional resonators in their extremely high Q-factor and the ability to be integrated with other optical components
Ա.04.03 «Ռադիոֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Խ. Վ. Ներկարարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ժ. Մուրադյան, Ժ. Ս. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics