Պետական ֆինանսական համակարգի դերը տնտեսական անվտանգության ապահովման գործում - Առաքելյան, Արտակ Արմենի / Arakelyan Artak (ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2004)
Աշխատանքի հիմնական նպատակը՝ շուկայական տնտեսությանն անցման պայմաններում երկրի տնտեսական անվտանգության ապահովմանն ուղղված մոտեցումների և առաջարկությունների մշակումն է / Основной целью работы является разработка подходов и рекомендаций, направленных на обеспечение экономической безопасности страны в условиях перехода к рыночной экономике
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Բ. Բոստանջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Հայրումյան, Գ. Ֆ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics