Микромицеты почв meppumopuu завода "Поливинилацетат" и НИИ "Пластполимер" и их деструктивная активность на производственных отходах / «Պոլիվինիլացետատ» գործարանի և «Պլաստպոլիմեր» ԳՀ ինստիտուտի տարածքի հողային միկրոմիցետները և նրանց դեստրուկտիվ ակտիվությունը արդյունաբերական թափոնների վրա - Շահազիզյան, Իռեն Վաչագանի / Shahazizyan Iren (ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ, 1997)
Возрастающее загрязнение биосферы результaтe постоянного поступления в окружающую среду выбросов и отходов промышленного производства приобретает планетарный характер / Առաջին անգամ Հայաստանի պայմաններում ուսումնասիրված է հողի միկոբիոտայի քանակական և որակական կազմի դինամիկան կախված տեխնոգեն ծանրաբեռնվածության աստիճանից և բնույթից
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի պետական համալսարանի բուսաբանությոան ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ջ. Հ. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Սիմոնյան, Ա. Մ. Բարսեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology