Խմելու ջրի մաքրման համալիրների բարելավման և դրանց ինժեներական ապահովման խնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Փետևոտյան, Ռազմիկ Արտավազդի / Petevotyan Razmik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական հասալսարան, 2009)
Աշխատանքի նպատակն է՝ լեռնային գետերից սնվող ջրամատակարարման համակարգերում մշակել ջրընդունիչ կառուցվածքների համալիրի և ջրի նախնական մաքրման հորիզոնական պարզարանների նպատակահարմար կոնստրուկցիաներ, դրանցում առաջացած նստվածքը հիդրավլիկական եղանակով արդյունավետորեն հեռացնելու համար՝ միաժամանակ ապահովելով խմելու ջրի պահանջվող որակը / Целью работы является разработка новых конструктивных и технологических решений водоприемных и очистных сооружений в системах водоснабжения, питающихся из горных рек, что будет способствовать повышению уровня надежности водоснабжения населенных пунктов, с обеспечением требуемого качества питьевой воды
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Հ. Վ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Բարխուդարյան, Վ. Հ. Սարգսյան, Վ. Մ. Մովսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 44 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology