Գյուղատնտեսական արտադրության օպտիմալ տեղաբաշխման հիմնախնդիրները և դրանց լուծման մեթոդները (ՀՀ Արարատի մարզի օրինակով) - Գրիգորյան, Մանուշակ Այվազի / Gigoryan Manushak (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2008)
Առաջնահերթ խնդիր է դրվել հանրապետության սոցիալական և տնտեսական զարգացման պլանավորման համակարգի արմատական բարեփոխումների իրականացման, ԱԱՀ-ի ձևավորման և, առավելապես տնտեսական մեթոդների արմատավորմամբ հետագա կատարելագործմանը վճռականորեն անցման համար / Диссертационная работа посвящена проблемам оптимального размещения, комплексного развития сельскохозяйственного производства, разработке методов их решения, необходимых принципов и механизмов повышения эффективности сельского хозяйства, a также определению перспективных направлений комплекса
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի և տնտեսագիտություն կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Հ. Շահնազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Զաքարյան, Կ. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics