Խորանների ծագումնաբանությունը և վաղ խորհրդաբանությունը - Ամիրխանյան, Ռուզաննա Ֆրունզեի / Amirkhanyan Ruzanna (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2006)
Ձեռագիր մատյաններում Ավետարանների շարադրանքին նախորդող գեղարվեստորեն հարդարված Համաձայնության Աղյուսակները՝ խորանները, հայկական միջնադարյան գեղանկարչության հնագույն օրինակներից են / Архитектурные украшения таблиц Канонов Согласия, известные в армянской лиmepamype под названием хораны, являются древнейшими изобразительными мотивами средневековой армянской миниатюрной живописи
ԺԷ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Մ. Կորխմազյան, Լ. Ձ. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art