Սեյսմիկ ազդանշանների չափման և գրանցման համակարգի չափագիտական բնութագրերի բարելավումը / Improvement of metrological performance of measuring and recording system of seismic signals - Մուրադյան, Վահրամ Գագիկի / Muradyan Vahram (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2011)
Աշխատանքի նպատակն է՝ բարելավել սեյսմիկ ազդանշանների չափման և գրանցման համակարգի չափագիտական ու շահագործողական բնութագրերը, մշակելով ու կիրառելով այդ համակարգում պիեզոէլեկտրական սեյսմաչափիչ, որպեսզի ապահովվի ընդլայնված դինամիկ ու հաճախային տիրույթներում սեյսմիկ տատանումների ճշգրիտ չափում, թվային ու գրաֆիկական գրանցում, չափումների արդյունքների հաղորդում հեռավորության վրա՝ առանց ինֆորմացիայի աղավաղման / Целью данного исследования является разработка ПЭАС с улучшенными метрологическими и эксплуатационными характеристиками, с возможностью передачи измеряемой информации по соединительному кабелю на расстояние до 500 метров при полном исключении влияния изменений в кабеле на параметры результата измерения / The purpose of this research is the development of PEAS with improved metrological and performance characteristics, with the possibility of measured data transmission through the connecting cable to a distance of 500 meters with total exclusion of changes impact in cable parameters on the measurement result
Ե.11.01 «Չափման սարքեր և մեթոդներ ըստ չափման ձևերի» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Մամիկոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ն. Ադամյան, Ա. Ս. Շաղգամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «էլեկտրոնային ավտոմատ սարքեր» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology