Развитие английской поэзии XX века Тед Хьюз / XX դարի անգլիական պոեզիայի զարգացումը և Թեդ Հյուզը - Եգանյան, Անահիտ Վանոյի / Eganyan Anahit (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
Насоящая работа является общим обзором английской поэзии XX века, a также подробным исследованием творчеста Теда Хьюза / Ատենախոսությունը նվիրված է XX դարի պոեզիայի զարգացման ուղիներին, և այդ շրջանակներում՝ Թեդ Հյուզի ստեղծագործությանը
Ժ.01.07«Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի արտասահմանյան գրականության և գրականության տեսության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Կարաբեգովա, Դ. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies