Նախադպրոցականների և կրտսեր դպրոցականների խոսքի թերզարգացման հոգեբանական պատճառները և դրանց հաղթահարման ուղիները / Psychological reasons of deficiently processed spech at preschool and junior school children and the way of overcoming the problem - Խաչատրյան, Արմինե Սուրենի / Khachatryan Armine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2011)
Խոսքի թերզարգացման հիմնահարցն առ այսօր շարունակում է արդիական համարվել, քանի որ երևույթի վրա ազդող հոգեբանական գործոնները բավարար չափով ուսումնասիրված չեն տարիքային և մանկավարժական հոգեբանության ոլորտում / На основе современных психолого-педагогических исследований подтверждается, что данное явление обусловленно влиянием разных объективных и субъективных факторов на человеческую деятельность, в результате чего, ухудшается психофизиолигическое состояние людей, определенным образом поражается их психическое здоровье, при этом возрастает и число детей с расстройствами речи / Psychological and pedagogical up to date studies show that the overall impact of various objective and subjective factors, ensuring human vitality, deteriorate the latter's psychophysiology, and the number of children with deficiently processed speech increases
ԺԹ.00.05 «Տարիքային և մանկավարժական հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Հ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Բերբերյան, է. Ա. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology