Արցախի ճարտարապետական դպրոցը հայկական պաշտամունքային ճարտարապետության համակարգում / Artsakh architectural school Armenian religious architectural system - Միքայելյան, Նվեր Ալբերտի / Mikaelyan Nver (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2011)
Հայ ճարտարապետության Արցախյան դպրոցն իր զարգացման բարձր մակարդակով, կառույցների կատարելությամբ և ինքնատիպությամբ հայ ճարտարապետության կարևորագույն օրգանական բաղադրիչն է / По административно-территориальному признаку архитектура Арцаха, находящегося на протяжении десятилетий оторванным от Армении будучи присоединенным к Азербайджану, не занимала своего достойного места истории развития армянской архитектуры / According to administrative-territorial indication the architecture of Artsakh being many decades distorted from Armenia and annexed to Azerbaijan did not take its worthy place in the history of All-Armenian architecture development
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Շախկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Գասպարյան, Լ. Վ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ճարտարապետության ազգային թանգարան-ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture