Взаимодействие ненасыщенных аммониевых солей с фосфорными нуклеофилами / Չհագեցած ամոնիումային աղերի փոխազդեցությունը ֆոսֆորային նուկլեոֆիլների հետ - Դավթյան, Սերգեյ Լևոնի / Davtyan Sergey (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2007)
Несмотря на большое число исследований, посвященных разнообразным превращениям фосфорорганических соединений, в лиmepamype отсутствуют данные о взаимодействии фосфорных нуклеофилов с виниламмониевыми солями / Հաստատվել է, որ տրիֆենիլֆոսֆինի, ֆոսֆոնիտ-, ֆոսֆինիտ- և մալոնաթթվի անիոնների հետ տրիալկիլ- և դիալկիլֆենիլֆոսֆոնիումայի աղերը միացման ռեակցիա չեն տալիս
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Հ. Ինճիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ծ. Թահմազյան, Վ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry