Հայ հին վիպական ավանդույթը և պատմագրությունը / The old Armenian epic tradition and historiography - Սահակյան, Արծրունի Սամվելի / Sahakyan Artsruni (Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Հայ հանրույթը պատմության պահանջը բավարարում էր բանավոր ժողովրդա-գուսանական վեպով, որը երկրորդ դարում հիմք դարձավ օտարալեզու, իսկ հինգերորդ դարում՝ մայրենի լեզվով պատմագրություն ստեղծելու համար / Естественная нужда в Истории армянской общины удовлетворялась устным повествованием, которое имело этиологический характер и локально-племенное направление / The Armenian community has met the natural demand of history through verbal epics that have been original and have been place-oriented and family-oriented
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Մաշտոցի անվան մատենադարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Հ․ Սաֆարյան, Ա․ Վ․ Մուշեղյան, Վ․ Մ․ Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 49 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies