Դեռահաս դպրոցականների էկոլոգիական կրթության մանկավարժական պայմանները - Դերձյան, Հասմիկ Հենրիխի / Derdzyan Hasmik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2004)
Դպրոցականների էկոլոգիական կրթությանը նվիրված հետազոտություններում անբավարար են լուսաբանված դեռահաս դպրոցականների էկոլոգիական կրթության մանկավարժական պայմանները, ուսուցման մեջ դիդակտիկական նոր համակարգերի ներդրման, մասնավորապես տարբերակված ուսուցման և այդ գործընթացում նրանց անհատական առանձնահատկությունների հաշվառման հարցերը, առանց որոնց անհնար է լուրջ հիմքերի վրա դնել էկոլոգիական կրթությունը / Актуальность настоящего исследования определяется недостаточной изученностью и обоснованностью специальных условий, обеспечивающих осуществление экологического образования школьников на основе применения дидактических систем и специально разработанных заданий
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի ընդհանուր մանկավարժության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Թ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Մանուկյան, Տ. Վ. Թանգամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy