Дизентерия свиней в Республике Армения /распространение, этиология, лечение/ / Խոզերի դիզենտերիա հիվանդությունը Հայաստանի Հանրապետությունում - Եղոյան, Սերյոժա Գուրգենի / Eghoyan Seryozha (ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտ, 1996)
Дизентерия свиней (ДС) - тяжёлая инфекционная болезнь, сопровождающаяся геморрагическим поносом некротическими процессами толстого отдела кишечника / Աշխատանքը կատարվել է Հայաստանի անասնաբուժության գիտահետազոտական ինստիտուտի խոզերի վարակիչ հիվանդությունների ուսումնասիրման բաժնում, ինչպես նաև Բաղրամյանի թիվ 2. Էջմիածնի տոհմային և Արտաշատի շրջանի Հովտաշատի խոզաբուծական տնտեսություններում:
Գ.00.07 «Մանրէաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Հայաստանի անասնաբուժության գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Հայրապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Տ. Դանիելովա, Օ. Գ. Տերհովհաննեսովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ա. Բ. Ալեքսանյանի անվան համաճարակաբանության, վիրուսաբանության և բժշկական պարազիտաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology