Ոռոգելի շագանակագույն կարբոնատային հողերում էրոզիոն պրոցեսների թուլացման հնարավորությունների ուսումնասիրումը ջրային ռեժիմի կարգավորման միջոցով - Ղազինյան, Ռուզան Վլադիմիրի / Ghazinyan Ruzan (ՀՀ ԳՆ հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 1996)
Արարատյան հարթավայրի և նրա նախալեռնային գոտու գյուղատնտեսության զարգացմանը արգելակում է հողի էրոզիան / В условиях развития явлений эрозионных процессов горно-каштановых почв предгорной зоны Араратской равнины наносят серьезный ущерб сельскохозяйственному производству
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Սանոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Մ. Հայրապետյան, Ռ. Ս. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀԳՆ հողագիտության և ագրոքիմիայի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture