Ներդրումային գործունեության մեջ լիզինգի զարգացման հիմնախնդիրները ՀՀ-ում - Գասպարյան, Համլետ Անուշավանի / Gasparyan Hamlet (ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2006)
Լիզինգային գործունեության ուսումնասիրությունը տնտեսական հետազոտությունների կարևորագույն ուղղություններից մեկն է, քանի որ այն նշանակալի նախադրյալներ է ստեղծում ձեռնարկությունների առողջացման, տեխնիկական վերազինման և տնտեսական աճի ապահովման համար / В рамках предпринимательской деятельности обсуждается международный опыт лизинговых отношений, его особенности, современные тенденции развития, экономический механизм и пути правового регулирования лизинговых отношений, методы оценки лизинговых проектов, подходы к контролю лизинговых операций и договорного регулирования, основные проблемы развития лизинга в PA
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ նախարարության ֆինանսների և էկոնոմիկայի Տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Նազարյան, Ա. Ս. Սարիբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics