Երևան քաղաքի կանաչ գոտիներում հասարակական տարածքների ճարտարապետահատակագծային խնդիրները / Architectural and urban planning problems of public space of green zones in the city of Yerevan - Հակոբյան, Արշակ Աշոտի / Hakobyan Arshak (ՀՀ ԿԳՄՍՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2022)
Յուրաքանչյուր քաղաքում կանաչ գոտիները, ընդհանուր օգտագործման կանաչ տարածքները՝ այգիները, պուրակները և այլն կազմում են գործառական և գեղագիտական կարևոր հանգույցներ / В постсоветский период зеленые зоны Еревана, перенесли серьезные видоизменения из-за управленческих, социально-экономических факторов, a также нецелесообразных градостроительных и архитектурно-планировочных решенй обусловленных сложностями переходного периода / In the post-Soviet period, the green areas in the city of Yerevan suffered serious changes due to administrative, social-economic factors as well as various architectural and urban planning approaches due to the difficulties of the transition period
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Թովմասյան, Է. Պ. Հարթությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture