Էզրա Փաունդի քննադատական և գեղագիտական հայացքները - Սեդրակյան, Անուշ Ռոստոմի / Sedrakyan Anush (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2000)
Հայտնի ամերիկյան բանաստեղծ Էզրա Փաունդը մոդեռնիզմի հիմնադիրներից մեկն է, որի բանաստեղծություններն ու գիտական աշխատությունները նոր էջ բացեցին համաշխարհային գրականության մեջ / В диссертационной работе исследуются критические и эстетические взгляды крупнейшeгo американского поэта Эзра Паунда
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հարությունյան, Դ. Հ. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան օտար լեզուների մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies