Оптимизация технологических параметров освоения Шамлутского медного месторождения при комбинированном способе разработки / Շամլուղի պղնձի հանքավայրի համակցած մշակման եղանակով հանքաքարի արդյունահանման տեխնոլոգիական պարամետրերի օպտիմալացում / Optimizing the technology parameters for ore extraction by the method of combined processing in Shamlugh copper deposit - Մամյան, Սուրեն Վլադիմիրի / Mamyan Suren (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
Недра нашей республики располагают значительной сырьевой базой твердых полезных ископаемых, том числе рудных металлов / Ատենախոսությունը նվիրված է լեռնահարստացման արտադրության արդյունավետության բարձրացմանը խիստ բարակ և բարակ հանքերակների յուրացման դեպքում, որոնք լայն տարածում ունեն Հայաստանի Հանրապետության Շամլուղի, Ալավերդու, Կապանի պղնձի, Տերտերասարի ոսկու, Շահումյանի ոսկի-բազմամետաղային հանքավայրերում, ինչպես նաև արտասահմանյան երկրների բազմաթիվ օբյեկտներում / The dissertation is devoted to increasing the efficiency of ore beneficiating pro- duction at developing highly thin and thin ore bodies widely spread in the Shamlugh, Alaverdi, and Kapan copper, Terterasar gold ore, Shahumian gold-metal depo- sits in Armenia, as well as in numerous deposits in foreign countries
ԻԴ.02.01 «Օգտակար հանածոների հանքավայրերի մշակում և շահագործում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Յու. Ա. Աղաբալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Հովհանիսյան, Գ. Ա. Ահարոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology