Закономерности отражения геолинамической и сейсмической активности в геохимических полях Транскавказского региона / Երկրադինամիկական և սեյսմիկ ակտիվության արտացոլման օրինաչափությունները Տրանսկովկասյան տարածաշրջանի երկրաքիմիական դաշտերում - Ղազարյան, Արմեն Էդուարդի / Ghazaryan Armen (ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ, 2013)
Данная работа выполнена на основе наблюдений за изменениями химиического состава подземных вод самоизливающихся скважинах на территории Армении / Այս հետազոտությունը քննարկում է Տրանսկովկասյան տարածաշրջանի երկրա-քիմիական դաշտերում երկրադինամիկական եվ սեյսմիկ ակտիվության արտացոլման օրինաչափությունների հարցերը / This research is devoted to earthquake prediction since this scientific discipline is one of the most interesting problems of seismology
ԻԴ.01.01 «Ռեգիոնալ երկրաբանություն, երկրատեկտոնիկա, հնէաբանություն և շերտագրություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել էՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Իգումնով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Կարախանյան, Ս. Ն. Նազարեթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Թբիլիսիի Ջավախիշվիլու անվան պետական համալսարան, Երկրաֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science